Lamborghini Miura P400S Macheta auto Kyosho Original Die-Cast Model scara 1:18, portocalie

Macheta auto Lamborghini Miura P400S portocalie scara 1:18 - KYOSHO

Lamborghini Miura este una dintre acele masini de legenda pe care le vezi si nu le poti uita. Se spune ca este cel mai frumos Lamborghini produs vreodata si, de aceea, este o masina de colectie foarte dorita.

Este o masina sport, fabricata de italienii de la Lamborghini in perioada 1966 - 1972 si care a dat tonul masinilor cu doua locuri, de mare performanta. Inginerii de la Lambroghini au construit acest model in timpul lor liber, fara a avea acordul direct al fondatorului Feruccio Lamborghini, care credea mai mult in succesul masinilor puternice (grand touring), decat in al celor super sport, provenite din modelele de curse, asa cum producea Ferrari. Dar criticile pozitive primite odata cu prezentarea de la show-ul auto de la Torino din 1965, care laudau designul revolutionar al lui Marcelo Gandini, l-au facut pe Feruccio Lamborghini sa isi schimbe abordarea. Astfel, Miura a ramas in productie pana in 1972, fiind inlocuit, doi ani mai tarziu, de celebrul Countach.

Modelul Miura P400 S, numit pe scurt Lamborghini Miura S, a fost lansat la acelasi targ auto de la Torino unde a fost prezentat initial primul model Miura, dar 3 ani mai tarziu, in 1968. De-a lungul timpului au fost produse doar 338 de exemplare.

Masinuta Lamborgini Miura S, la scara 1:18, produsa de KYOSHO, celebrul producator japonez de machete auto premium, este atragatoare, prin calitatea executiei, dar si prin culoarea atragatoare, portocaliu, care ii da forta. Atat exteriorul, cat si interiorul - KYOSHO este renumit pentru realizarea interioarelor machetelor - arata impecabil, fiecare detaliu fiind reliefat cu finete, de la detaliile in crom pana la linia farurilor sau inchiderea impecabila a usilor. Partea din fata si din spate se deschid intr-un echilibru perfect si, odata deschise, raman astfel, fara efort, pentru a putea fi admirata.

In spate, portbagajul se deschide si are interiorul mochetat, iar in fata, ne surprinde calitatea executiei, mai ales in zona farurilor, unde textura "genelor" este realizata excelent.  Logo-ul Lamborghini este realizat cu finete, dintr-o piesa cu margini metalice, inca un punct pozitiv pentru aceasta macheta de la KYOSHO. Pe placuta de inmaticulare din spate, este aplicat numele "Miura" stilizat.Vopseaua este aplicata foarte bine, culoarea, luciul, acoperirea sunt de foarte buna calitate.

Interiorul este mochetat, iar bordul este o replica foarte detaliata a modelului la scara 1;1, avand inclusiv nota aurie din centrul volanului. In ce priveste motorul, de asemenea, este foarte fin lucrat. Colectionarii s-au declarat foarte incantati de realismul realizarii acestui model, pe care l-au punctat foarte bine in analizele lor specifice si foarte riguroase, fiind chiar pe locul 1.

Este, asadar, una dintre acele machete auto premium care merita pastrata in colectie si care merita sa fie oferita cadou oricarui iubitor de masini, cu atat mai mult celor care apreciaza modelele legendare. Macheta auto Lamborghini Miura S este, pur si simplu, la fel de cuceritoare ca modelul original!

Lamborghini Miura P400S Kyosho Original Die-Cast Model
Producator: Kyosho Scara: 1:18 Culoare: portocalie Dimensiuni: lungime aprox. 23 cm Cod: 10119 (08312P)
  • Reproducere fidela a modelului original
    Lamborghini Miura P400S
  • Caroserie metalica
  • I se deschid usile, portbagajul si capota
  • Volanul si directia functioneaza
  • Suspensiile functioneaza
  • Detaliile motorului, bordului si portbagajului sunt redate cu mare finete
  • Interiorul este mochetat